Grav Oletko kuullut Grav-alustasta? Jos et, niin älä huoli. En ollut minäkään tovi sitten. Olen sivustoissa käyttänyt aiemmin Wordpress-alustaa, mutta se tuntuu vähän kankealle ja turhan raskaalle yksinkertaisempiin sivustoihin. Muutamia yksinkertaisia ja staattisia sivustoja olen koodannut käsin HTML, CSS- ja PHP-kielillä, mutta kun sivustolle tulee blogia, valokuvagalleriaa yms. niin jonkinlainen taustasofta on helpompi ratkaisu.

Tutustuin vaihtoehtoihin ja selvisi, että nykyisin on monia käyttökelpoisia ns. "flat file"-sisällönhallintajärjestelmiä. Tämä tarkoittaa sitä, että nettisivuohjelmisto ei vaadi tietokantayhteyttä (kuten esim. Wordpres/MySQL). Tämä pitää sivuston kevyenä, helposti muokattavana sekä siirrettävänä. Muita "flat file -alustoja" Gravin lisäksi ovat muun muassa Bludit, HTMLy, Jekyll, Kirby ja Statamic. Testailin pikaisesti vajaat kymmenkunta eri vaihtoehtoa ja lopulta päädyin Grav-alustaan. Grav on yksinkertainen, toimiva, helposti laajennettavissa ja muokattavissa oleva kokonaisuus sekä sitä ylläpidetään myös isomman porukan toimesta.

Sivusto on siis nyt päivitetty Grav-alustalle, ja teemakin toimii kohtuu hyvin. Ainakin näin tässä vaiheessa tämä muutos vaikuttaa näppärälle ja toimivalle ratkaisulle!

Kirjoita kommentti

Kiitos kommentin lähettämisestä!

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli